Тенис Коефициенти (Залози)


В света на спортните залози най-предпочитаните видове спорт са футбол и тенис. Тенисът на корт има много фенове в България и Европа и поради тази причина се правят много спортни залози на него. Голямото предимство в тениса е, че не присъства равен резултат както при футбола, затова е предпочитан от много ентусиасти. Друго предимство в тениса е това че има само двама играчи, които трябва да проучите ако сте решили да залагате. Не е нужно да проучвате цял отбор, както е във футбола.

В този спорт отново присъстват понятията фаворит и аутсайдер. Фаворитите обикновено имат нисък коефициент поради голямата вероятност за победа, а аутсайдерите висок. В повечето случаи в тениса на корт фаворитите побеждават.

Тенис турнири в Ефбет

Точно поради многото си фенове Ефбет поддържа раздела за тенис постоянно пълен с тенис срещи. Букмейкъра предлага залози на всички световно известни, тенис събития като:

  • ATP турнири
  • WTA турнири
  • Challenger турнири
  • ITF турнири (за мъже и за жени)
  • Фед Къп
  • Купа Дейвис
  • Хопман Къп
  • Демонстративни турнири
  • Турнири от Големия шлем

Дори и да не намерите желаното от вас тенис състезание в раздела, това не означава, че не се поддържа, а в момента не се провеждат срещи от този вид.

Видове Залози

Първият залог който ще срещнете е “Изход от играта“. Това ще рече кой ще победи в мача. Както вече споменахме, в повечето случаи побеждава фаворитът в мача, така че печалбите няма да са големи, защото коефициентите са ниски.

Следващия популярен начин за направа на печала е залагането на точен резултат. Целта тук е да познаете броя сетове спечелени от всеки играч. Тук коефициентите са по-големи, но не и за големите фаворити. Също така може да залагате на резултата в рамките на определен сет, което е трудно да се предскаже и следа да донесе висока печалба. Разбира се има и много други видове залози, които са обяснени от всеки един букмейкър в неговият сайт.

Залагане на Живо

Когото и да попитате, всеки би ви препоръчал да залагате на живо. Ефбет поддържа раздел “На живо“, където може да изпитате незабравими емоции и да залагате на всяка една точка в даден мач, докато го гледате на живо. Предимствата тук са много. След началото на мача, още в първите минути, може да прецените кой от противниците е в по-добра физическа форма и взима превес в срещата. Тук най-предпочитания залог от ентусиастите е да залагат на точка. В повечето случай се залага на този който притежава добър сервис и е на ход да сервира. Ако сте проучили добре и двамата играчи, и знаете кой от тях е по-добър в сервисите може да ви донесе печалба.

Коефициенти

Ефбет като български, а вече и европейски букмейкър работи с десетични коефициенти, за да е максимално удобно на всички негови потребители. Вече споменахме, че фаворитите имат нисък коефициент, а аутсайдерите висок. Това е защото фаворитите имат по голям шанс за победа в мача. Колкото по-лесен за предвиждане е залога толкова по-нисък коефициент ще притежава. В тениса на корт, и специално в Ефбет, за предпочитане е да се залага на живо. Там коефициентите са по-високи и имате по-голям шанс за печалба. Също така коефициентите са динамични и се променят след всяка отбелязана точка. Един от предпочитаните методи за печалба е със малък залог на голям коефициент, но преди това трябва добре да сте проучили играчите. Може да заложите на това кой ще отбележи следващата точка. Ако в този случай играча с висок коефициент сервира и отбележи точка ще съберете добра печалба, а ако не то тогава ще претърпите малка загуба.

Заключение

Ефбет е един от малкото букмейкъри, който предлагат опцията “На живо“. Всеки, който вече е пробвал да залага на живо и преживял незабравимите емоции, със сигурност би го направил отново. Множеството тенис турнири и пазари, а също така и големите начални коефициент са добра отправна точка, към която да се насочат всички ентусиасти.