Nba Коефициенти (Залози)


Националната баскетболна асоциация (НБА), е най-престижната и влиятелна, професионална баскетболна лига в Северна Америка. Основана е през 1946 година в Ню Йорк. Сезонът започва в началото на ноември, като разбира се преди това се играят приятелски мачове между отборите.

В България баскетболът набира все повече популярност, а мачовете от НБА се характеризират с голяма гледаемост. Точно поради тази причина Ефбет предлага спортни залози на всички световни баскетболни мачове, приятелски мачове, турнири дори и НБА. Българският букмейкър предлага високи и конкурентни коефициенти, които да поддържат интереса на потребителите.

Залагане на НБА

Залагането на НБА мачове може да бъде много доходоносно и забавно хоби, ако имате познания за баскетбола и спортните залози. Но преди да започнете трябва да премислите много променливи и никога да не се поддавате на емоциите.

Най-важният термин, който трябва да знаете преди да залагате е Money Line. Това е термин използван в Северна Америка и означава победителя в мача. Това е особен пазар, в който не може да залагате на равенство, затова вашият залог се запазва дори и играта да продължи извън редовното време.

Първото нещо което трябва да направите е да внимателно да проучите играещите отбори и да прецените кои от тях имат шанс да достигнат финала. Всеки отбор се състои от 5 играча, без да броим резервите, а отборите, които се борят за победа са общо 30. Това в никакъв случай не са малко фактори за проверка.

Друго нещо, което може да промени шансовете за победа и коефициента за срещата е кой от отборите е домакин. В повечето случаи домакините се чувстват по-уверени, но това не означава, че ще приберат победата. В спортните залози букмейкърите поставят по-ниски коефициенти за отбора домакин, но той не винаги побеждава. Ако сте проверили внимателно статистиката в сайта на Ефбет това би довело до добра печалба въпреки прогнозите на букмейкъра.

Видове залози

Залагането на отделни мачове в НБА не би довело до голяма печалба освен ако отбор аутсайдер с много висок коефициент не направи чудо и победи топ фаворит във турнира. Залагането в НБА е дългосрочно. При направа на серия от залагания коефициентите са високи и има добър шанс за печалба, но е трудно да бъде предвиден крайният изход на поредица срещи.

Най-доходоносният залог, от който може да се възползвате е да заложите кой ще е шампиона. Това е много трудно да се предвиди. Разбира се има 5 или 6 отбора за които почти винаги се знае, че ще останат до края, затова те са фаворити. Този залог може да бъде направен още преди да започне сезона. От тук идва недостатъкът, че трябва да свърши целият сезон, за да приберете печалбата ако сте познали шампиона, но това е допълнителна причина да следите турнира и да гледате отбора, на който сте заложили. Ако още от начало се възползвате и заложите на вашият фаворит накрая може да приберете тлъста печалба.

Друг привлекателен залог е залогът на общ брой точки. Тук букмейкърите определят линия на точките и участниците могат да залагат под или над определената линия. При НБА мачовете обикновено линията е от порядъка от 195 до 220 точки. Тук коефициентите варират много, поради трудността да се предвиди колко точки ще бъдат отбелязани в срещата.

Заключение

НБА е един от най-популярните, световни шампионати по баскетбол. Известен в целия свят със своите динамични мачове и неповторими емоции, привлича спортни залози от всички ентусиасти. Ефбет предлага високи коефициенти и опцията да залагате докато гледате срещата на живо. Това е голям бонус ако ще залагате, защото може срещата да не се развие по сценария, по който сте си представяли преди старта ѝ. Ефбет като български лидер в спортните залози и онлайн казино предлага и подробна статистика за отборите, от която да се възползвате преди да направите своя залог.