Коефициенти За Залагане (Залози)


Коефициентите представляват вероятността за прогнозиране на дадено събитие. В спортните залози тези прогнози са свързани със познаване на победител в дадена среща, познаване на точен резултат дори и залагане на това кой от противниците ще отбележи точка или гол, в зависимост от спорта който сте избрали. Коефициентите изразяват шанса в проценти. В повечето случаи колкото по-висок е коефициента толкова по-малък е шанса за победа, а фаворитите в срещите притежават нисък коефициент.

Букмейкърите, в стремежа си да привлечат нови клиенти, се опитват да предоставят максимално високи коефициенти на своите потребители, но да не забравяме, че никога няма как да ви предоставят максималния коефициент за дадена среща, защото букмейкъра винаги получава комисионна.

Видове коефициенти

В световен мащаб се използват 3 основни типа коефициенти чрез, който букмейкърите отразяват своите ставки. Това са десетични, дробни и американски.

Десетични коефициенти

Десетичните коефициенти са най-използвани в Европа, Канада и Австралия. Това е най-популярният и използван вид коефициент. На много от хората са познати също под името “континентални коефициенти“. Популярността им и лесното им пресмятане са едни от причините Ефбет да използва точно този вид коефициенти. Пресмятането става по формулата: залог х коефициент = печалба. Ако заложите 100 лева на коефициент 2.00 то печалбата би била 200 лева (100 лева залог +100 100 лева печалба). Винаги печалбата представлява сбор от залогът който сте направили плюс печалбата в зависимост от големината на коефициента. Тези коефициенти са добре разпространени в България и поради тази причина всички национални букмейкъри ги използват.

Дробни коефициенти

Дробните коефициенти са най-характерни за Англия и Ирландия, те са традиционните коефициенти за Англия. Те се изразяват в дроби (например 1,5/6; 1,2/3) и отразяват сумата, която ще спечелите в зависимост от залога, който сте направили. Дробните коефициенти се различават от десетичните по това, че дробните показват възможната печалба без залога. Ако коефициента е 1 / 2 и сте заложили 10 лева ще имате печалба от 20 лева без залога. Този тип коефициенти е най-често срещан в конните състезания.

Американски коефициенти

Американските коефициенти са характерни за американските букмейкъри и това е абсолютно нормално. Тук лошите коефициенти са с отрицателни цифри. Ако коефициента е -200 то в десетичната система това ще рече 1.50 коефициент. Ако заложите 50 лева на -200 американски коефициент ще спечелите 25 лева + залога 50 лева= 75 лева общо.

Добрите коефициенти са с положителна цифра, но това означава че шанса за стигането на този краен резултат е много малък. Ако коефициента е +300 то ще рече 4.00 в десетичната система. Това означава че при залог от 10 лева ще спечелите 30 лева чиста печалба, плюс залога от 10 лева общо взимате 40 лева.

Вероятността в коефициентите

След като вече се запознахте с видовете коефициенти по света, сега може да започнете да прилагате наученото. В България, чрез десетичните коефициенти може да разберете от един поглед кой е фаворит и аутсайдер, да пресметнете залога, който трябва да направите за желаната от вас печалба и да развиете всички възможни сценарии, по които може да протече срещата. Вероятността да предвидите изхода от края на срещата може да се повиши ако преди това сте проучили добре противниците в мача. При отборните спортове това е доста по-трудно, защото трябва да проверите играчите и на двата отбора. Да проверите за нови играчи в отбора, контузени или някакви промени в състава на отбора. Ако сте решили да залагате на тенис трябва да проверите само двама играчи, а също така и в този спорт липсва равен резултат. Като премахнете Х от многото променливи то тогава вече може да залагате за победител в срещата и тук вероятностите са 50% на 50%. Също така не забравяйте да проверите статистиките. Ефбет предлага на своите потребители подробни статистики за всяка спортна среща от всеки вид спорт. Дори и съотношението в коефициентите да е 1.40 към 4 това не означава, че състезателя с коефициент 4 ще загуби. След щателно проучване може да ударите добра печалба и да предвидите изхода от играта дори по-добре от някои букмейкъри.

Заключение

Ефбет, като спонсор на редица български спортни клубове и доказал се на пазара букмейкър, предлага на своите потребители горещи емоции от спортните залози. Коефициентите на букмейкъра са едни от най-високите на пазара. Спортния раздел в сайта е създаден да улеснява потребителите и им предоставя статистики за обори и отделни играчи. Залагането на живо е един от специалитетите на букмейкъра с големи и динамични коефициенти, които правят изживяването незабравимо.