Коефициенти за волейбол (Залози)


Волейболът е един от спортовете, които не разполагат с голяма фен база, като футбола и тениса, но все пак не липсват спортни залози за волейбол. В секцията със спортни залози в Ефбет може да изберете от голямото разнообразие спортове и да залагате дори и след като срещата е започнала. Ако сте решили да изберете волейбол то тогава трябва да знаете някой неща, защото върху този спорт влияят множество фактори, който не присъстват в някои от другите видове спорт.

Залози на волейбол

Волейболът е доста динамична игра и преди да залагате трябва добре да проучите шансовете за победа и на двата отбора. Дали има нови или контузени играчи е нещото, което задължително трябва да проверите. Също така дали вашият фаворит, на когото ще заложите е домакин. Това има голямо значение, защото ако отборът е пътувал то най-вероятно няма да покаже целия си потенциал. Залата, в която ще се провежда срещата също е един от факторите, които влияят на играта. Всяка зала е различна. Дали ще е по-голяма или по-малка, разположението на светлините и естествено публиката.

Видове залози

Видовете залози във волейбола донякъде се припокриват с останалите спортове и това е абсолютно нормално. Както във всички спортове така и тук може да заложите кой ще е победителят в срещата. Тук шансовете да познаете победителя са 50% на 50%, защото има само два отбора, които се борят за победата. Печалбата ви за този залог ще зависи от коефициента за срещата.

Следващия вид залог е на точен резултат. Тук трябва да познаете точния резултат от края на играта по сетове. Нещата тук стават по-сложни, но ако познаете печалбата става по-голяма, защото коефициентите са сравнително високи.

Победител от турнир е друг популярен залог. Тук коефициентите са много високи, защото един отбор трябва да победи няколко мача, за да победи. Ако сте фен на някой отбор и той не е от фаворитите, но въпреки това сте заложили на него и той победи печалбите стават огромни. Има и още много видове залози, като победител в гейм, резултат след сетове и други. Но ако коефициента е висок то това означава най-малка вероятност, ако коефициента е нисък то тогава има голяма вероятност.

Коефициенти

Ефбет, като европейски букмейкър използва десетични коефициенти. Те са най-разпространени в Европа, Канада и Австралия, и са сравнително лесни за изчисляване. Коефициентът представлява вероятността за изход на дадено събитие.

Трябва също да знаете, че фаворитът е отбора, който има по-голям шанс за победа отколкото аутсайдера. Точно по тази причина фаворитът има по-малък коефициент от аутсайдера. Коефициентите са динамични. Те се променят постоянно в зависимост от крайният изход на играта. Да речем, съвсем хипотетично, че играят националните отбори на България и Молдова. Началният коефициент за Молдова е 1.40, а за България 2.70. Това ще рече, че Молдова е фаворит в този мач. След започването на срещата ако България спечели първия гейм то коефициентите ще се променят значително. Ако Молдова изравнят 1-1 то тогава коефициентите ще се изравнят и срещата ще стане много непредсказуема, и ще е трудно да се предвиди изходът ѝ.

Коефициентите са начина за предвиждане на крайният победител. Букмейкърите се стремят да предвидят кой ще е победителят в даден мач дори преди да е започнал, за да могат да пресметнат коефициентите, така че да привлечат повече залози. Колкото повече залози има, толкова повече печели букмейкъра.

Заключение

Ефбет предлага залози на всички световни волейболни събития. Чрез опцията “На живо“ може да залагате след старта на срещата и да следите в реално време развоя на всяка среща.

Ефбет, като лидер в спортните залози предоставя едни от най-високите коефициенти на пазара за спортни залози в цялата страна. В раздела “Спорт“ може да изберете желаният от вас вид спорт и мача, на който искате да заложите. Букмейкъра ще ви предостави подробна статистика за всеки спорт и за всяко отделно спортно събитие.