Дартс Коефициенти (Залози)


Макар и дартса да не е толкова популярен спорт в България, то в световен мащаб това е един от най-гледаните спортове. Дартсът се заражда в Англия и е един от най-популярните спортове там. Няма как да отидете в класически английски пъб и там да няма дартс.

Дартсът е игра която се състои в хвърляне на малки стрелички по кръгла мишена от корк. На мишената има полета от 1 до 20 точки. Всяко поле има формата на парче от пица. На мишената има и два кръга. Външният кръг удвоява вашият резултат, а вътрешният го утроява. При попадане на стреличката в средата на мишената получавате 50 точки, а във външното кръгче, което е около средата, получавате 25 точки. Максималният брой точки, които може да направите за рунд е 180, тоест три пъти тройно двадесет.

Турнири по дартс

С набирането на популярност на спортните залози по дартс, Ефбет предлага голямо разнообразие за залози. Букмейкъра предлага достъп до всички световно известни дартс срещи. Едни от най-популярните са: Световно Първенство по дартс, Премиър Лигата, Световните серии, Мастърс, UK Open и още много други. След като влезете във своят профил в Ефбет, изберете раздела спорт, след това изберете категорията дартс и ще се покажат всички провеждащи се или предстоящи срещи, на който може да поставите своя залог. Ако не намирате желаният от вас турнир го няма на екрана това не означава, че не се поддържа от букмейкъра, а просто не се провежда по това време.

Залагане на дартс

Дартсът не е отборна игра, което ще рече, че трябва да проучите само двама играчи. Статистиката в сайта на Ефбет би ви била в голяма полза и горещо ви препоръчвам да я проверите. Там може да видите следващите мачове, изминалите срещи, позиция в класирането на вашият фаворит и още много полезна информация, която ще ви бъде от полза.

Дартсът не е динамична игра, която разчита на груба сила. Тук е важна прецизността и в повечето случаи не може да се предвиди кой ще победи в началото на мача. Понякога аутсайдерите изненадват публиката и прибират победата.

Видове залози и коефициенти

Тук както и във всички други спортове може да залагане на крайният изход от мача. Преди да направите залога, проверете статистиките. Коефициентите за този вид залог не са много печеливши, защото в повечето случаи фаворита побеждава, а той няма висок коефициент.

Сетовете в дартса се наричат легове. Така може да залагате кой ще бъде победител в първия лег или във втория и така нататък. Коефициентите тук са по-големи, защото трудно би било да се предвиди кой ще победи в даден лег. Но ако видите, че вашият фаворит взема надмощие още от началото това дава добра възможност да предвидите кой ще спечели и следващия.

Друг популярен залог е “Първо 180“. Това ще рече кой първи ще отбележи 180 точки в мача. Тук коефициентите са сравнително високи и ако добре сте проучили двамата съперници това би бил добър и бърз начин за печалба, но не забравяйте, че 180 точки може да бъдат направени само с 3 хвърляния от професионален играч на дартс.

Заключение

С развитието на спортните залози и популяризирането на дартса в България, Ефбет се стреми да предлага възможно най-високите коефициенти на своите потребители. Ако сте нов играч и сте се насочили към дартса то тогава ви препоръчвам да се възползвате и от началният бонус за спортни залози, който предлага букмейкъра.

Също така, както вече споменахме Ефбет предлага подробна статистика за всеки вид спорт и всеки провеждащ се мач. Проверете добре статистиките и пресметнете внимателно залозите. Професионалните бетъри се възползват от всичката информация с цел да направят точен залог и да увеличат своята печалба. В последните години дартс раздела на Ефбет привлича множество ентусиасти, един от които може да сте и Вие.